Firmware: A-410 [01 Apr. 2014] | A-400 [12 Mar. 2014] | C-300 [13 Feb. 2014] | A-300 [24 Feb. 2014] | C-200 [11 July 2013] | A-200/A-210 [11 July 2013] | Popbox V8 [3 Dec 2013]

Just got your NMT | WIKI has the answers | Search the forum | Forum Rules/Policy | Firmware & Official NMT News | Popcornhour manuals



User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Post Reply 
Some movies no audio through HDMI
10-06-2011, 11:51 PM
Post: #1
Question Some movies no audio through HDMI
Hi guys,

I have a weird problem, some of my movies won't play audio through HDMI and some will play without any problems.
I was reading on this forum to try and find an answer, but i had no luck for now.
I have a PCH-A110 with the latest firmware. I changed my video setting to HDMI 1080p60Hz ( tried 1080i, 50hz, and other combinations ), HDMI audio on ( obviously Smile ), Stereo and everything to PCM ( to be on the safe side ).

Here is a log from MediaInfo for a file that doesn't work. At first it plays without sound, but after a minute, the screen just freezes:
PHP Code:
Audio
ID                               
1
Format                           
MPEG Audio
Format version                   
Version 1
Format profile                   
Layer 3
Mode                             
Joint stereo
Mode extension                   
MS Stereo
Codec ID                         
55
Codec ID
/Hint                    MP3
Duration                         
43mn 1s
Bit rate mode                    
Variable
Bit rate                         
121 Kbps
Channel
(s)                       : 2 channels
Sampling rate                    
48.0 KHz
Compression mode                 
Lossy
Stream size                      
37.3 MiB (11%)
Alignment                        Aligned on interleaves
Interleave
duration             24 ms (0.58 video frame

And here is one that is working correctly:
PHP Code:
Audio
ID                               
1
Format                           
MPEG Audio
Format version                   
Version 1
Format profile                   
Layer 3
Mode                             
Joint stereo
Mode extension                   
MS Stereo
Codec ID                         
55
Codec ID
/Hint                    MP3
Duration                         
43mn 8s
Bit rate mode                    
Variable
Bit rate                         
160 Kbps
Channel
(s)                       : 2 channels
Sampling rate                    
48.0 KHz
Compression mode                 
Lossy
Stream size                      
51.5 MiB (15%)
Alignment                        Aligned on interleaves
Interleave
duration             24 ms (0.58 video frame)
Writing library                  LAME3.95 
Encoding settings                
: -m j -V 4 -q 3 -lowpass 18 --abr 160 

If anybody has an idea why a file is working and not the other, i would be very glad to hear from you Smile

Regards,
Thitar
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
10-06-2011, 11:54 PM
Post: #2
RE: Some movies no audio through HDMI
search this has been discussed and i can already tell its an LOL release of a tv show. they have done something in some of there releases to screw up audio. a remux is only way to fix it.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  B110 - no voice via HDMI for some movies kilroy115 1 361 12-09-2013 03:12 PM
Last Post: Pernod
  Geen/No audio via HDMI met/with Popcorn A-110 Gertju 4 1,435 01-01-2013 11:39 PM
Last Post: Gertju
  A-110, No HDMI output. Lightning symbol on front is red. webbe 4 1,886 01-05-2012 09:59 PM
Last Post: mrmary
  Cannot use my external DVD to play movies Bojamijams 3 2,469 12-19-2011 03:27 AM
Last Post: jpcw
  Audio output... jdbt3027 1 1,128 10-04-2011 02:20 PM
Last Post: BanditRider
  HDMi & Parameters Failed katak 0 1,127 08-27-2011 11:57 AM
Last Post: katak
  Audio hum when video connected - HDD whining noise beatnut88 2 1,648 08-19-2011 07:31 PM
Last Post: halfelite
  MKV Audio Converter Error paulm4997 1 1,709 06-02-2011 05:45 AM
Last Post: halorider
  Move all movies from Intermal HD -> NAS mae 6 1,991 05-20-2011 10:01 AM
Last Post: mae
  A-110: No HDMI output a110user 3 2,319 05-02-2011 10:01 AM
Last Post: wvkreg

Forum Jump: